revolutionalists

1/6/16

doa agar aku kuat

dalam menghalalkanmu.....

n.a.w

1/20/15

Pakej USS dari JB/Tune Hotel/M Suite Hotel/Bluewave Hotel/ Suria City Hotel/Hotel Sentral Johor Bahru/Hotel Amansari Express Pergi USS dengan murah

Saya syorkan anda pergi ke USS dan tempat sekitarnya dengan pakej yang disediakan oleh;

FB rasmi; www.facebook.com/pakejmurahkeuss  

Instagram rasmi; www.instagaram.com/pakejkeuss

No phone dia boleh wazzap/message (013-7498252) 

Dia sedikan pakej murah pada SETIAP HARI ke pelbagai tempat dibawah dengan mudah:

1. Pakej Murah USS
2. Adventure Cove
3. Sea Aquaria Terbesar di dunia di Singapore dan 
4. Singapore City Tour (round-round singapore selama 12 jam bersama driver khas)
5. Legoland

Anda boleh pilih salah satu di atas atau kesemuanya sekali mengikut kehendak anda dan masa yang anda ada. Ada orang nak ambil Pakej Murah ke USS sahaja, ada orang nak pergi USS+Sea Aquarium sama hari atau asing hari, ada juga nak pergi Singapore tour je tapi tak nak ke USS...semua terpulang pada anda, mereka akan uruskan.

Jika ada kemusykilan message/whatsapp terus ke 013-7498252 Pn. Sarah/En.Hilmi.

1. Pakej MURAH USS: (jika berminat contact terus 0194491170)

Pakej termasuk tiket masuk USS, kenderaan pergi balik (JB-USS-JB) dan free gift 5SGD(rm13+-) voucher makan serta 5SGD (Retail Shopping Voucher with conditon) tapi free gift ni depends on availbality..kalau ada tu syukurla, kalau takda tu jgn bersedih hehe..boleh beli makanan di dalam uss dengan duit sendiri. Harga pakej ni rm205/pax untuk dewasa, rm165/pax untuk kanak2, 3tahun dan kebawah PERCUMA(jika mahukan seat untuk anak tersebut boleh beli dengan mereka special price).


Kalau taknak sekali dengan bas pun boleh....just contact them je.

Harga tiket sahaja
dewasa RM178
kanak RM140

Sila rujuk link dibawah untuk info terkini:
fb:www.facebook.com/pakejmurahkeuss
instagram: www.instagram.com/pakejkeuss



2. Pakej ke Adventure Cove:  (jika berminat msg/wassap terus 0137498252)


Tiket masuk Adventure Cove dan Kenderaan pergi balik (JB-Adventure Cove-JB).

Harga pakej rm130/pax untuk dewasa, rm110/pax untuk kanak2



3. Pakej ke Sea Aquaria: (jika berminat contact terus 013-7498252)

Tiket masuk Sea Aquaria dan Kenderaan pergi balik (JB-Sea Aquaria-JB).

Harga pakej rm130/pax untuk dewasa, rm110/pax untuk kanak2


4. Pakej ke Adventure Cove+Sea Aquaria: (jika berminat contact terus 0137498252)

Tiket masuk Adventure Cove+Sea Aquaria dan Kenderaan pergi balik (JB-Adventure Cove+Sea Aquaria-JB).

Harga pakej rm230/pax untuk dewasa, rm210/pax untuk kanak2

5. Pakej Singapore City Tour: (jika berminat contac terus 013-7498252)

Pakej termasuk 1 van/kereta khas (berdasarkan bilangan pelanggan), 1driver khas, dan 10jam perjalanan pusing Singapore (tentatif akan diberikan. boleh juga request untuk ke tempat impian anda)

Harga pakej hanya mengikut kenderaan dan bilangan peserta. Jika berminat contact terus 013-7498252 untuk pertanyaan.


Ramai sudah merasainya dan memberi testiomoni pakej ini adalah MURAH, MUDAH dan Selamat!!!!!





Sebarang pertanyaan wassap/msg 013-7498252

fb; www.facebook.com/pakejmurahkeuss
insta: www.instagram.com/pakejkeuss

Sekian sahaja review saya berkenaan dengan Pakej Perlancongan ke Singapura. Moga Semua mendapat manfaat dan pergi melancong dengan mudah dan selamat serta jimat.

7/19/14

Resepi 1)mix...katanya

Assalammualaikum budak dapur dan tukang main emas sekalian...
macam mana puasa?ada baek?

terus.untuk entry yang sekalian kalinya ini, aku nak bual bicara sikit berkenaan dengan sedikit resepi yang ya..mudah (rule pertama aku) dan nampak banyak protein ( rule pertama jua..eh!)

berkat belajar dari adik ipar..maka semalam..aku dapat belajar sedikit tentang yang dinamakan MIX.( tolong amek balik rahang yang jatuh kelantai tu...anda tampak teruja...wahahaha)

Bahang-bahang(nganu skek):




1)Bawang besar seketul
2)bawang puteh 2 ulas
3)telur 3 biji ( 2 kuning masuk plastik itam)
4)daging ayam bahagian dada 100 gram (potong dadu) atau daging burger 2 ketul
5) seasoning sepertinya minyak bijan,sos chile,sos  lada hitam
6)garam secukup rasa

cara-cara penyediaan ( aku rasa matang bila tulis camni ha..haha)


1)panaskan minyak dengan kadar api sederhana (masak atas pan)
2)then tumis segala potongan bebawang sehingga naik bau..
3)tuangkan potongan ayam ke dalam pan..masak sehingga ayam ada tompok2 ceklat..
4)masukkan telur dan gaul bersama sehingga telur tadi sebati dan kering
5)masukkan secubit atau 2 cubit garam...dan gaul
6)masukkan kesemua seasoning secukup rasa..(masa ni sumpah..korang akan mengigil sebab terliur)
7)siap

penyediaan diatas sesuai untuk waktu malam...kerana tiada unsur2 pengunaan carbohydrate malahan protein sebanyak hampir 50gram...cuma penggunaan seasoning dan garam akan menyebabkan badan simpan lebih banyak air..sekian...harap maklum...

thanks...

6/12/14

betul jugak doe!



        Assalammualaikum jemaah masjid dan jemaah rumah sekalian ..dan salam jumaat!


        pernah x terpikir, kenapa kalau macam tengok cite hindustan 3 jam bagai, tak terasa letih langsung?tapi solat sejam da ketaq lutut bagai?

        pernah x terpikir, kenapa kalau main futsal 2 jam x terasa penat? tapi nak bangun subuh bagai terasa liat gila ?!!

        Jawab ustaz, ''sebab jasad kuat..tapi....roh....x kuat...dan roh ini jugak yang akan jawab semua soalan semua kek (dekat) akhirat esok...esok?...ya esok...x lama bukan?

     (aku masa terlentok dengar ceramah ustaz ni, tetiba segak...emmm..maksud saya...SEGAR!...sebab da macam kena menganjing pun ada..wahahaha..*gelak untuk diri supaya beringat)

     dan tetibe ustaz tadi ajar aku..(senanya aku ni kejap mengantuk kejap segar..tu yg input malap2 tyme dengar ceramah)...bagaimana nak pastikan agar terselamat dari azab kubur...

1) Baca surah al kahfi (6helai)
    baca disetiap hari jumaat..baca surah al kahfi ini..kerana menurut hadith...

مَنْ قَرَأَ سُورَةُ الكَهْفِ يَوْمَ الجُمَعَةِ أَضَاءَ مِنَ النُُّورِ مَا بَيْنَ الجُمَعَتَينِِ
“ sesiapa yang membaca surah Al-Kahfi pada hari juma’at,dia akan dikurniakan cahaya yang menerangi antara dua juma’at “ ( Al-Hakim )

  dan apa-apa sahaja perbuatan yang kita buat sebagai contoh berniaga, maka ALLAH akan bantu berkat dari kesungguhan membaca al-kahfi..dan cahaya akan menerangi kita dihadapan ketika di akhirat nanti, selain dari cahaya peneman di kubur kelak...

2) Baca al-mulk( 1muka setengah)
   diantara surah untuk berlepas dari azab kubur.baca sebelum nak tidur..
 
Rasulullah Shallallahu ‘Alaihi Wasallam bersabda: “Surah Al Mulk itu memelihara dan menghindarkan pembacanya dari azab kubur''

3)berdoa sebelum beri salam ketika di akhir solat

 اللهم إني أعوذ بك من عذاب جهنم، ومن عذاب القبر، ومن فتنة المحيا والممات، ومن 

شر فتنة المسيح الدجال

Allahumma inni a’udzubika min ‘adzaabi jahannam, wa min ‘adzaa bilqabr, wa min fitnatil mahyaa wal mamat, wa min sharra fitnatil masihhiddajjal.

“ Ya Allah, sesungguhnya alu berlindung kepada-Mu dari azab neraka Jahannam, dari azab kubur, dari fitnah dalam hidup dan setelah mati, dan juga fitnah al-Masih al-Dajjal.” 

Diriwayatkan oleh Muttafaq ‘Alaih. Lihat Subulus Salam: 1/445

Akhir kata,setakat itu sahaja kot perkongsian terlentok ak bersama ustaz pada subuh tadi..huhu..ada rezeki..aku share lagi...


References:

http://shafiqolbu.wordpress.com/2011/11/11/fadhilat-dan-khasiat-surah-al-mulk/

http://abdullahmutazahhid.wordpress.com/2013/04/08/berdoa-setelah-tasyahhud-akhir-dan-sebelum-salam/