revolutionalists

9/5/11

seorang burung hantu itu masih berjaga

        *seorang burung hantu tengah menghadap froggy(nama laptopnya) dikala burung hantu yang lain sudah tergulung didalam selimut masing-masing.owh sungguh bergaya mereka tidur.*

         esok dan esok lagi(lusa) akan berlaku beberapa pekara dan tragedi.adik yang ke dua akan fly ke uia gombak untuk register disana.manakala adik yang ke 3 esok akan sit for spm trial.ok.la.kenapa aku pula yang risau.?sepatutnya mereka yang menjadi burung hantu malam nih.*__*

         dan masa untuk aku fly ke puncak alam jua sudah tiba.alahai,penatnya nak memanjat.huhu.

(berhenti 15 saat untuk fikirkan apa yang hendak ditulis)...sila lempang penulis sekarang=)

         pernah x korang si bloggers yang comel2 sekalian terfikir yang kita nih seolah2 menyambung cycle hidup yang sama tanpa jemu.?pergi kelas,balik kelas,hu ha hu ha,makan,balik umah/hostel basuh baju selepas itu sidai,sementara tunggu kering layan fb dahulu(sila terasa ya SS),lipat baju,masak,study sikit/stay up,layan tandas 5 minute dan malamnya merebahkan diri diatas katil.dan esoknya begitu jua.sambung dan sambung.pergi dan balik.ya.aku akui itulah rutin aku di sana,di puncak alam..(ok..yang masak itu macam tipu.huhu)

        kalau ingin buat kelainan sikit,hujung minggu tu pergi la econsave,shah alam dan tidur yang panjang.bosan2 kacau piji(member aku).sentiasa di sana ada repeatation.kadang-kadang aku lelah teramat.apsal aku memainkan watak robot ya?.atau adakah kalian jua memainkan watak robot jua keatas diri kalian(bahasa melayu apa la ko gune ni SS..pftt)  
  
        hati kita sering diburu rasa kekosongan bukan.?ya..aku lihat ada sahaja mereka yang result gempak habes lagi cool,tetapi mereka akan cakap ngan aku.mereka still rasa hidup ini kosong...and why it become like that?(betul ke aku speaking nih..?huhu).jawapannya adalah kerana...

                                              tidak tahu nak define tujuan hidup!

         jika ada yang terror sikit tu dia akan jawab(act dia terror banyak),hidup ini adalah untuk membumikan islam(jadi khalifah) dan menjadi hamba ALLAH.tapi...macam mana nak pastikan those 2 aims berjaya?

                                                IKATKAN DIRI DENGAN TARBIAH

                                                                       melalui

                                                      USROH/BULATAN GEMBIRA

                                                                        yang

                                                                        akan

                                                                     membina

                                                        DIRI DAN MASYARAKAT

p/s:Wah..bagus lah post nih SS,berbau islamik.lama kau x tulis camni kan?huhu.
lepas nih aku akan gebang kenapa usroh/bultan gembira nih sangat berperanan ya..moga aku ada masa(nak elak la tuh..huhu)

5 comments:

Maly F said...

ohh ohh selamat kembali ke p.alam. yeah akan ada kelainan apabila budak2 degree masuk nanti.hoho

mutarobbi said...

Mabruk man!
ana menanti =)
cuma, ana nak like dia jadi Error,
x tahu sbb apa man?, ana punya blog pun rasanya mcm tu jgk kot

Anonymous said...

balik bilaaa ??? sabtu k?

sam_senpai said...

to maly:kelainan dari segi apa ya?huhu...maly nih asasi ke?

to talhah:huhu...menanti untuk menjadi apa ya?kui3...thnks talhah for being at my side..always....owh..error eh?camne ek nak wat?huhu

to anonymous:khamis..insyaallah

Maly F said...

makin ramai orang lah gamaknya nanti..nope2. diploma OT :)