revolutionalists

2/20/10

sejok!!

....rasa bersalah mencengkam relung hati
taktala melihat blog kusung dari post entry
akan ku lakarkan sebuah cerita mimpi
perjalananku merentas bingkai waktu ini

(ayat diatas hanya menyerlahkan kepoyoan diri) MySpace




-raye china yg lepas...sempat my family and i went to the library...ehh..bukan2.went to freaser's hill...little england bak kate pelancong...bagi ak bese je tmpt tu(padahal teruje gle vavi!huhu)....MySpace


taktala perjalanan merentasi flora dan fauna,ku melihat kingdom of plantae,kingdom of monera,protista,animalia,dan fungi.sungguh lawa x terkira.pehhhh!!!...subhanallah....raub,daerah yg paleng hampir dengan bukit freaser menjadi tmpt persinggahan untuk kami membeli sedikit makanan dan menunaikan kewajipan sebagai seorg muslim,solat.taktala kebuhsanan ku memuncak ke tahap lebih dahsyat,ku mengekses tenet untuk mengupdate mukabuku(facebook)



-selepas nafsu meng'usha' facebook ku dipenuhi,kami bergerak ke kawasan kaki bukit sebelum naik merentasi jalan sempit ke freaser's hill(jalan sempit,kecil dan padat..ditambah bengkang bengkok,memang tertonggeng ak dalam kereta..mabuk oi)dan untuk mengambarkan lagu situasi yg menyeramkan ini...kami hanya dibenarkan naik pada waktu yg ganjil sebagai contoh...7am,9,11,1pm,3,5,dan 7...waktu genap pula,untuk turun dari freaser's hill(memang sempit jalan tersebut)


...tetibe hormone tidonelase secreted by hypothalamus(ak tipu je) menyebabkan mata ak menjadi berat...tik2.gelap.(tetido la tu)..ZZzzZZ(BUNYI tido secare official)..
celik jek mate,retina ak menerima gambaran bahawa ak pernah kesini 15 tahun yg lepas(mase tu x pikir la pasal kawen...cis!)...keadaannya seperti dulu...tidak berubah.ak masih ingat lagi..bagaimana ak yg chomel ketika itu mengejar adikku yg separuh comel sekitar kawasan pencawang telekom tu..(alamak lupe nk cilok gambar dari laptop my bapak)

suhu yg biase bagiku(maklum ah org turkey bak kate my bapak)..padahal sejuk yg agak mengcengkam bone marrow ak..MySpace
ak bermalam di umah tumpangan sri peninjau(lupe plak name die...hentam jela labu)

yg menariknyer freaser's hill ni...disana ade beberapa denai yg menawarkan kepuasan bagi mereka yg minta jungle treking...ataupun kepada photografer(seperti anak kepada ayahku...aku la tu)...udara yg segar,nyaman,tumbuhan yg pelbagai disulami dengan beraneka macam biskut..eh silap...beraneka macam animal(kalo dak bio skunk blaja bab biodiversity)...huhu.



hari yg sama...ak blaja untuk menyahut apa yg diperkatakan oleh rasul junjungan kita nabi muhammad S.A.W berkenaan dengan 3 sukan yg digalakkan..memanah,menunggang kuda dan berenang kalo x silap....

-mata difokuskan,shuttle speed diperkemaskan,I.S.O dikurangkan...ahaha...mata ak dah cam camere canon lak...huhu


-ha!yg nih plak aktiviti tersesat jalan..huhuMySpace

....



-malam...ak dilanggar oleh sebuah kereta milik bapak ak..so KALO wat DNA FINGERPRINTING...suspeknyer bpk ak,...ahaha(cume berguraw)

last day....ak pi ayor terjun...wahhh...best juge.....snap sane...snap sini...skali ternampak sepasang couple yg sedang sembahyang...eh!silap2...couple yg sedang berjaln(tetibe ak ngan abu berserta izzad jeles)*abu dan izzad hanyalah pelakon tambahan...tapi tak tau nape ak jelesMySpace,kekadang cam kusung hidup ini...cis!tetapkanlah hati ku untuk menjage batas2 pergaulan(sambil tgn menadah kelangit biru)moge kite sume dikurniekan rahmat dan hidayah slalu


-ak ngan mak ak yg sporting cam ak-MySpace

5 comments:

Redha1989 said...

mata ko dah jadi mcm camera dslr??fulamak good i hear that..huhu
nape pakcik roslan x kelihatan jek??

sam_senpai said...

ahaha....lupe nk taruk la....die yg byk pegang camera

Anonymous said...

nnt kim slm kat mcik yg sporting tu ye..

sam_senpai said...

ahaha...k2...SIAPELAH KAMU tu....

Anonymous said...

hohoho.. kalau habaq pon bkn hang kenal..
ckupla dikenali sbg penyapport setia kmu..
err,ok ke cmtu?