revolutionalists

4/30/10

jin.

misteri nissantiara a.k.a nusantara kali ni membawa anda menyingkap misteri langsir dirumah anda bagi memastikan tiada lagi nyamuk yg nakal bersembunyi.bersama krew2 kami menjelajah ke segamat berdekatan dengan kampung jabi bagi membuta liputan berkenaan dengan jin(tetibe cuak coz famili pi makan,tinggal ak sowang kt umah edit blog)..penakut gak ak nih.cis




memandangkan tanganku yg lenguh2 dicucuk sembilu.maka ak membiarkan sahaja kereta dikendalikan oleh ibuku.ak zzz.dengan muke yg tidak bersalah'eh dah sampai ke'getus hatiku.memang dah sampai cik abg senpai ensem oi(ketike ni ku meminjam suara pondan jalanan).end ini bukan mende(bende) main wa cakap sama lu..bkn pasal mat rempit ke pasal bohsia ke hape ke? ini cerita cinta aku dan dia(tetibe termasuk adnan sempit..maafkanku ye.pasni ak kembali serius).end



berderau darah ak(just hyperbola) melihat situasi dimana mak cik ku menjalani proses rukyah(perubatan islam berkaitan jin,setan dan sewaktu dengannya.jgn lupe solat no)..diantara skrip dialognya adalah

pak long(si pengubat):berapa ekor kamu dalam nih?1?
jin didlm bdn mcku:...(diam)
pak long:2?
jin itu:....(diam mencengkam suasana)

sampai paklong bilang 10.. bru dia mengangguk..ak yg ketika tu x berapa jauh sgt..meremang bulu roma habaq ang...'macam mana kalo die tertransfer kedlm bdn ak,makan kuat makan ke au pasni?'monolog ak... paklong mengulangi kembali persoalannyer..dan ternyata jin tadi kurang pandai mengira..rupenyer satu sahaja didalam badan mcku...setelah dipujuk untuk memeluk islam dan diberi jaminan keselamatan..akhirnya jin itu keluar dan menuju ke makkah setelah diberi nama muhammad.selepas tu ku yg terlalu excited tahap kunang2 bertanya''mak de rasa apa tadi''kataku dengan muka penuh persoalan..''mak de rasa cam bergelombang la..dan seperti ada benda yg merayap atas tangan mak de''balasnya.... dan meng'amazing'kan ak lagi ketika pak long sambung bercerita''ada satu jin ni umur dia 15oo tahun..dan ada lagi satu JIN tu sempat melihat bagaimana dizaman rasulluah,abu bakar menyuapkan makanan ke yahudi buta''...'subhanallah,memang benar cerita nih ada'ak kagum yg teramat kerana jin tu pernah hidup dizaman kegemilangan islam bersama nabi terchenta,NABI MUHAMMAD S.A.W...

video

byk lagi story yg best berkenaan jin nih..tapi ak pun dah lenguh nk ceritakan.so sampai sini sahaja.ingat..yang menyembuhkan hanya ALLAH,kita hanya ikhtiar...end

18 comments:

-Metamorphosis- o_O said...

lah man... si pak long tu x ubat kn ko skali ke...ko kn ade gak...kalo bende tu ttransfer kt ko agknye bankrap le ayh ko agknye...~

sam_senpai said...

ahaha...bukan doe..nanti bende tu vs my saka...ahaha...karut

Anonymous said...

owh paklong n mklong krsani..
lama xjmpa dorg..

aah la, apesal plong xjampi ko skali?
buang semua jin2 yg suka mrepek dlm bdn ko tu.

haha! gurau2..

btw, cantek blog!

sam_senpai said...

to anonymmous:camne hang tau pak long n mak long tu?hehe..cis..ahaha..jin x brani kot ngan ak..insyaallah..

Anonymous said...

aik, dah tuka tmplete?
tmplete monyet smlm cun pe
ape la ko ni, xberjiwa seni lgsung!

ak kenal jela plong n mlong tu,
main guli sesama mase kecik2 dolu.(ouch! kelihatan sperti golongn veteran lak ak)
huh, pape jela..

sam_senpai said...

to anonymous:haha...tau 2 jek ko eh ak tukaq..huhu..wah kirenyer ko nih dah tue la..hik3...monyet tu terlalu seni..tu yg ak tukaq pada yg kurang seni

cik nadeeya said...

alarhh.. nak dengar ape yg dlm video tue.
tp lgu kt blog nie lg kuat.. :'(

sam_senpai said...

ahahaha..owh yeke...sowi2...k2..ku buang sat lagu tu

cik nadeeya said...

yeay! dapat tgk dengan jelas. okeh3! letak blik lgu.. :))) terima kasih.

eis said...

ble turun sgmt? patu, kau ade bce pe2 mse amek video nie. aku mcm terdgr kau bce something.

+akufobia+ said...

haha.jauh siot duduk ambil video.takut eh.haha.

sam_senpai said...

to eis:baru jek..jumaat 2 ari keblkng..huhu..bc sesuatu?mane ade..ak fokus gle tyme tu..

sam_senpai said...

to acap:nampk jek jauh..dekat senanyer..(ayat nk cover)

Anonymous said...

wah, siap ade sound effect tu..
bunyi angsa2 pklong, menambahkan lg keseraman d tmpt kjadian..haha, terbaekla bro!

p/s: hm, tau pn ko nk buang, dh naik hafal kot ak lagu soldier tu. kalau ko letak org ngaji ke xpe gak, at least dpt gak pahala hafal.. :p

sam_senpai said...

to anonymous:wah...thanks bangat deh..hehe...ok2..ak nk pasang lagu islamik jiwang..leh x zaid?

Anonymous said...

zaid? apekah?
bkn zaid la weh..
haha, sian die xpasal2 je kene.
bkn zaid n bkn gak kwn2 ko yg lain.
ko xkenal ak nye..
secret recipe~huhu..

[ttibe en.sam cuak.. sapekah yg cube memperguna2kan beliau ni?..] :P

sam_senpai said...

erk....lantas ku mengeluarkan keris taming sari..bersiap siaga

Anonymous said...

haha.. ok3,surrender!!
xnak kacau ko dh..

ak dpt mimpi ngeri kot mlm td sbb dok kacau ko.
ko hantar jin ko eh msuk dlm mmpi ak?haha!

mintak maap la eh, halalkn smua tulisan2ku dsini.

nnt kalau ak t'jumpe ko kt mane2 ak bgtau la sapekah diriku.(kalau la t'jumpe,huhu..)