revolutionalists

7/8/10

deck


''Skateboarding is not a crime.nikah awal is not a crime'' bicara AO

ahahaha...apa punya lawakla novel ak baca.ok.VERSUS mengisahkan 2 watak yg strive sehabis mungkin dalam membawa perubahan pada diri mereka. surrounding yg penuh dgn scene skating sana sini.minn edina a.k.a ed'sassin digandingkan dengan asyraf omar a.k.a AO(Aaron owen) antara pemain caritera dalam plot2 penceritaan.bagaimana bumi australia mengubah prinsip dan pegangan mereka.sungguh hidup dibumi yg kurang penduduk islamnya menyebabkan meraka sangat2 menghargai anugerah itu.novel yg diadun penuh dgn humour.sesuai tuk jiwa yg karat yg kedekut untuk tersenyum.hu3

ak tersangat berpuas hati dengan karya hlovate ini kerana sedikit sebyk menyentuh isu2 perjuangan,hassan al banna,usroh,ukhuwah,tudung labuh of course(ckp dgn nada separuh jerit.haih.wat malu je),perkahwinan,domino effect(nk lebih faham,beli tau)..



p/s:teringat zaman2 kt matrix dulu..detum detam bunyi deck.dah la seminggu agi nk exam.yg ketika itu memperkemaskan ollie(basic maa!!) bersama iwan dan mentor wan spade,...tq..sekurang2nya novel versus ni mengingatkan ak pada zaman2 baru nk berjinak ngan skate scene nih.MySpace

6 comments:

.dny. said...

mane nk cari novel tu?
cam best. :)

sam_senpai said...

kt MPH,kalo popular tu x sure sgt la...tapi memang best.pehpehpeh

.dny. said...

ohh.. bak sni pinjam ahh. :P
ok2..nnt cari. thx.

sam_senpai said...

mak ai..jauh tu nk bagi.hu3.btw,smlt mencari

+akufobia+ said...

beli.framekan.aa.ada orang nak tolong bacakan tak.haha.

Eisma Adiba -penulis bila perlu said...

salam,versus memang gempak