revolutionalists

7/13/11

harga

   ~daphne iking~

      selama aku hidup 20 tahun dipluskan dengan angka satu menjadi 21 tahun dibumi.ya.tempoh yang lama.begitu jua islam yang aku dapat.20 tahun lebih sudah menjadi anutanku dan menjadi darah dagingku.lantas pada mulanya aku tidak risau.kompem kompem la masuk syurga(fulamak..optimis tu).ya.dan keadaan ini yang menyebabkan aku malas mengali dan mendakap islam secukup-cukupnya.

  sesuatu itu kita tidak akan menghargainya(sila percaya ya.hee) selagi benda itu tidak hilang dan mudah pula mendapatkannya.aku islam coz parent islam.ini dinamakan islam

  copy

 and
  
 paste!


 ~daphne iking~
   
        you'll pembaca setuju kan..kan?pelik x ada orang yang peluk islam,then selepas ucap syahadatain,menangis punya la syahdu.aku pernah mendengar saudara baru berucap.saat yang paling syahdu adalah ketika mana melafazkan syahadatain.seolah2 ada suatu perasaan yang cannot be described even million of words.kerana.mereka mendapatkan islam dengan jerih perih.mereka dihalau dari rumah halaman,dimaki sana sini,bahkan melibatkan nyawa.sebelum semua ini terjadi,mereka mengkaji dan meneliti holy quran dan seerah.dan ada pekara yang menyentap ulu hatiku.mereka kenal islam kerana keindahan islam,bukan si penganut itu sendiri.jujur la.aku pun x berapa tunjuk contoh terbaik...kan?(takpe..aku tujukan pada dir aku dahulu)

 kosong?
   terasa kosong?
    kenapa aku islam tapi rasa macam kosong?

     sehinggalah pada suatu hari,aku terselak satu buku yang boleh kata lama juga terdampar di library rumahku.buku yang membuka minda aku.seriously.islam itu indah.gila-gila indah la.aku bukan main-main cakap.sumpah.best gile buku tu.aku rasa puas bila baca dan terisi.nak tahu buku apa?mungkin aku akan kongsikan pada masa akan datang.ingatkan aku taw....ley?

 maaf lambat update.
  

3 comments:

Iylia said...
This comment has been removed by the author.
Iylia said...

excited nk taw. kongsi cepat2 ye. hari ni jgk kalau boleh.

sam_senpai said...

to iylia(dak matrix):tu la..tapi kejap eh..ak tgh susun ayat..nak buat mudah faham..huhu..nanti ak post....