revolutionalists

8/17/11

ramadhan di mid-valley~


    
     (dua gambar diatas adalah bukti keberadaan sang penulis di midvalley tempohhari..eh..tapi kenapa shop2 yang ada toys???.^^,)



      pagi itu(semalam).selepas menghantar abahku ke bangunan annex,TM area bangsar.aku membajetkan diri agar sentiasa cool di jalan2 sekitar KL.aku ada appointment dengan seorang sahabat nih di mid valley(area2 bangsar tu jugak).jujurnya..kool untuk mengurangkan rasa takut untuk tersesat.(boleh apply kot).dan ya..akhirnya jumpa jugak kompleks yang terpampang perkataan 'MID'.ok.stop there.

     selepas bosan menunggu kedai untuk dibuka(sampai tyme tu kul 9am.ok.itu awal.pergi kuliah pun x seawal nih.hee).akhirnya aku mengambil keputusan nekad lagi bulat untuk tawaf seluruh mid valley bertemankan diri sendiri.dan yes.akhirnya aku ternmpk semacam syurga dibukakan untukku.yeah.MPH bookstore.laju sahaja kakiku mengorak.

    setelah membelek itu ini.itu ini.aku ternampak seorang wanita akhir 20an berbangsa cina tidak bertudung sedang membelek2 buku tentang islam.tyme nih punyalah aku curious nak tahu...mualaf ke dia nih?atau baru nak kenal islam?ke macam mana?...untuk membongkar jawapan itu..dengan sengajanya aku wat tawaf cari belek2 buku islam sekitar dia.sekali round.takde pepe.dua kali round pun sama.dan berkali2 ku buat dengan harapan mana la tahu dia ternmpk aku lantas melontarkan soalan...tapi x jua berlakunya detik itu.aku pun pergi dengan bersangka baik.....(alangkah bestnya kalau aku dapat kuasai MANDARIN..alangkah!)

  after a while,ahmad/amirul bro telah meng calling aku.

''aku dah sampai''katanya
''ok''balas haku pendek

  BRO itu adalah singkatan nama yang aku ngan memember aku bubuh kat si amirul ini tyme matrix(dulu2 nakal..suka2 jek bagi orang dengan nama itu ini,,heee)..


(penulis dengan amirul/ahamd bro)

2 kegembiraan aku tempohari.gembira jumpa sahabat matrix(kenal sejak pdt) dan gembira tengok orang nak kenal islam.demi ALLAH..aku tautkan hati aku bersahabat denganmu bro kerana ALLAH.insyaallah~

4 comments:

MAISHARAH said...

wah seronoklah jumpa bro..!!!huhu..

kalau aku pon pasti rase teruja juga untuk kegembiraan ang yg num 2 tu..:)

Bro said...

insyaallah sam! thanx!

sam_senpai said...

to maisarah;yup..amat seronok...bukan dia kelas kita ke tyme pdt sem 1?huhu

to ahmad bro:yeah!most welcome dude!

MAISHARAH said...

aah kite sekelas...huhu..!!