revolutionalists

2/8/12

sangat annoying ii

    
    
        assalamualaikum..dan salam satu malaysia(ini pun annoying..hoho).

      dahulu aku pernah tulis post seperti ini..ingat lagi x?(panggggggg!!!....bunyi tampor muka sendiri...motif?jangan mengharapkan orang ingat post ko ok?..huhu).terlalu...lalu..lalu banyak pekara yang sedang berlaku disekeliling kita tanpa kita sedari terutamanya saat kita x kuar umah untuk satu ari kerana terlalu asik berfb dan melayan cerita korea..eh..

     aku dah x tau.ak marah salah.aku diam salah.pftt.entahlah.kekadang dunia terlalu sombong untuk aku menegur kesilapannya.memang celaka.dunia itu aku merujuk kepada orang didalamnya.aku x mau cakap lebih.aku bagi situasi sahajalah.

     situasi pertama:
  
      baru tadi aku kena tegur dengan parents aku lantaran tanganku gatal,suka meng'hon' ketika memandu.yup.kadang2 aku mengaku jua rasa bersalah.maklum ah.kurang sabar.lagi2 bila ada pengguna lain buat hal diatas jalan raya yang sama(masing2 bayar roadtax bukan?).nanti bila korang(especially dak2 baru pas spm) da pegang stereng tau la camne.tadi aku drive la.bukan main baik lagi.ambil abah aku dari workshop.dalam perjalanan balik tu..ada la 3 buah motor ni,aku kira budak2 ni baru nak up dan terlalu bajet di jalanan.mereka menunggang(ayat skema) motor dalam keadaan perlahan disamping beriring dan menghalang laluan untuk kereta aku melintas mereka.dan pada masa yang sama,mereka berlagak semacam mabuk..bawak motor kiri dan kanan dan mem'press' motor.ok.aku tahu dak2 tadi sume nak perhatian bukan?nah...amik la perhatian tuh!hoho..(basically..x leh salahkan derang..maklum la..tengah mencari haluan hidup..hoho)...peh...nasib naik ak x dilanggar kete tyme balik tadi...ada pula tu masuk jalan tanpa bagi signal...pftt


   situasi dua:

    berbalik kepada soalan PERHATIAN.emm.menarik tu.yup.aku tak nafikan semua manusia sukakan pujian and so on sebab itu adalah fitrah.semua x terlepas termasuklah aku.tapi yang aku agak dan agak hairan adalah  sifat x mou mengaku setelah melakukan sesuatu.ok.sebagai contoh.korang perasaan x if dekat fb feed tu..ramai terutamanya sang gadis-gadis(hello..ko pk ko cantik?wahaha) menghapdate gambar posing2 ala-ala mengedikan lagi mengiurkan.wtf?!

  then if korang perasan,musti la ada punya mamat dan minah2 yang akan singgah dan tinggalkan komen yang dapat mengembangkan hidung lantas meletop..kababommm!(ok..fine..ini over).ya..x kisah la.hak untuk terima pujian tu tapi yang menghairankan aku,apsal seboleh-boleh dan bermatian-matian cakap yang derang x rasa camtu(means yang si pengepost gambar peribadi)....sebagai contoh

     ''eh...u ni lawa ah pakai kebaya sambil pegang payung''puji mat ganja
  
     ''eh..mana ada...ni gambar suka2 je''
     ''eh..yeke...x terasa begitu''
     ''dekat mana yang lawa tu''<-----------sambil bertanya lagi minta dipuji2 agi..erk(x__x)
  
      dan yang paling x boleh bela
     ''ish...malu la''

   ha..tau malu...tapi apa pasat suka sangat posing camtu?ha?bukan aku nak paranoid ke atau membangkang ke apa...tapi andai orang puji itu..cakap jela alhamdulillah..ataupun..mengaku yang diri cantik melecun(alahai sangat)...lagi baik if gambar bese jek(especially gadis la)..x perlu posing2..cukuplah gambar pasport ataupun gambar selain dari gambr diri..hoho...
  
           cukuplah untuk dua dahulu..huhu(banyak lagi dalam poket nih..hehe)
    

4 comments:

hana said...

ala...
senang2 x yah upload..
hihih

alfaqir ilAllah said...

Sarcastic, but meaningful.. Keep it up.. :)

sam_senpai said...

to hana:payah jua camtu=D

to sis nawar:not really...maybe certainly..=D

sam_senpai said...
This comment has been removed by the author.