revolutionalists

3/19/09

dari hati yg tulus ikhlas=]

jap2...camne nk mule ni...dah lame tak tulis kt blog..k2...dah dapat idea

terimelah seketul cerite dariku:
cerite yg aku ingin habaqkan ni berdasarkan ape yg aku nampak..kalo x nmpk aku x tulis kot...huhu...kalo dlu aku rase diri ni dah bgs...dengan ilmu yg sekecik biskut chipmore(test boikot)...aku fikir dah bleh dah jadi soleh(on da way)..tanpa berkongsi ilmu dgn yg len..kire cam nak soleh tapi x nak musleh(solehkan owg len)...ilmu dizip rapat2 dalam kocek..tapi totally i'm wrong...aku ade memember yg pade mulenye derang ni biase2 je..tapi skunk bile diaowg dah masuk dalam usroh or halaqoh or whatever..derang berubah 180 darjah(kalo berubah 360 darjah,kembali pade posisi asal..)..derang plak ajak kite yg kirenye dah ade basic dakwah untuk same2 melakukan kebaikkan...dishx3..padan muke aku...tu la kalo allah dah campakkan hidayah pade sesiape nescaye tiade sape yg dapat halang.ade sowng dak perempuan ni tapi skunk dah leh panggil akhawat..huhu...kalo dulu die ni jenis yg layan lelaki n pki tudung yg biase2 je...tapi skunk labuh malah perwatakan semakin solehah...pehhh...ni yg aku respek die setinggi pokok pisang yg ibu aku tanam 3 bulan lepas..skunk dah tinggi skit...huhu..so persoalan disini...kite yg pernah ditarbiah...bile agi nak kencarkan dakwah?

a)lek dlu...mude agi
b)ala...kompem masuk syurga
c)ramai agi para pendakwah
d)insyaallah..pas ni
e)tanye penulis blog ni dlu bile plak die nk mulekan
f)jawapan di tangan anda

....akhirnya dapat gak aku cilok mase nak tulis bende alah ni....yes..alhamdulillah

4 comments:

+akufobia+ said...

kalau bukan kita siapa lagi?kalau bukan sekarang bila lagi?ngee.ok.jom mulakan dari sekarang.kalau tak nak laju pun kurangkurang slow pun jadi la.dari tak gerak langsung.ngee.

ahmad suhaib said...

ana amik jwpn 'e' tu..he3

semalu said...

berubah skit2 pun x pe tp berterusan.. so tepuk dada tanya n chek iman masing2

+akufobia+ said...

jangan tak berubah langsung.huhu.