revolutionalists

8/27/09

tikus yg chomel

cell-cell dalam badan ku menjalani proses mitosis(cell division),akhirnya tinggilah aku dengan beberapa inci....alhamdulillah...aku dah meningkat dewase..h0h0..19tahun,2hari,12jam dan 32 minit....yes...

....pada tanggal 25 ari bulan yg lepas,aku dengan beberapa krew yg lain ditugaskan dengan misi khas iaitu bermesra dengan tikus puteh yg biasa digunakan di makmal untuk melakukan kajian.peralatan bedah disusun satu persatu,peh...walhal dalam makmal biologi je,aku dah bajet kat hospital ipoh.aku digandingkan dengan seowg awek..aduyai penat ah camni,dah la die penakut(padahal aku pun penakut gak).



bedah tikus merupakan pengalaman pertama ku dalam dunia medic ni(haha..poyo je bubuh word medic),memang agak mencabar kerana sesi pembedahan dilakukan di bulan ramadan,apa yg dilihat pasti terliur terutamanya melihat tikus ini,tikus percek satu boss11...byk jugak la steps nyer..tak leh men bedah je..nanti ditakuti organ akan hancur dan jiwa akan berkechamuk sedih lantaran misi yg gagal untuk mengenal structure dalam badan tikus.

...apabila semuanya sudah complete...maka tinggallah misi untuk memecahkan(hiperbola je) kepala tikus...tetiba aku macam x berapa nak ok..''i'm not ok'' bak kata vokalis mcr...memang kesian pun ade kan..cuba anda bayangkan tu kepala kawan anda yg anda akan pecahkan(perasaan ini wujud atas sebab terlalu berfikir)..emmm...tetibe ade sowg kawan ni dtg dengan muke slumbernya memotong tengkorak itu dan mengopek dengan rakusnya(bunyi patahcah secara ranggupnya)

kembali pada cerita asal..sebenarnya aku ditawarkan hadiah kalau aku berjaya buat pembedahan tikus itu tanpa pertolongan yg sowang tu,aku diberi ape yg dipinta..wow..elak aku minta kawen je..h0h0..x de guwau je...

then...the story end...k2...aku ade misi yg laen untuk diselesaikan...chow...

3 comments:

+akufobia+ said...

next misi apa?

AKiM said...

aii..... alang2 dah bleh bedah tkus tuh, naper x trus jer bedah badan israeel? ha ha ha.... tringin sial nak tngok..... =u=

Anonymous said...

Ni adik SPM 09'

Salam bro... yg pgi ckp nak bdah mayat ptg tu rupanya prgi bedah tikus... adik tak heran lah... setiap kali kat dapur adik kena bedah ikan.. tak de pakai2 sarung tangan ni... nanti blik umah tlg kat dapur bedah ikan..