revolutionalists

12/18/09

rona kehidupan


...selamat malam,pagi kelihatan kelam,kotak hati yg didalam,mengucapkan salam.....

yg putih kalau tak dijaga,maka alamatnya akan menjadi kelam.begitu jua hitam,jika sentiasa digilap,ia menjadi terang.ketika dulu aku ditegur dengan kasar semasa minggu orientasi coz telah men'damage'kan imej dak2 JPP(perwakilan pelajar) oleh junior poyo.masih jelas diminda bagaimana aku mencucuk semacam pin/paku tekan pada poster mereka semasa pilihanraya kolej.ala bukan rosak pun.chomel pe byk paku tekan kat muke diorg(ade yg lagi dahsyat sampai kene pijak pun ade..)...h0h0..(tu kisah dulu...skunk x lagi kot wat bende2 bodo camtu)...bukan poster,atau paku,tapi teguran yg diterima dari seorg junior agak mengejutkan...bleh plak junior ni semacam tengking...aku just gelak jela...dah memang adat pilihanraya camtu.lagi satu peristiwa masa kawan aku ni ditegur camni...''kemurkaan ALLAH ke atas antum/anta(anda,kau,kamu)''...peh aku dapat melihat perubahan pada muke member aku.'peh memang nk jadi bahan budak ni'aku bermonolog.maka semangat keseniorann aku menaik..habis dak tu jadi bahan.byk agi ah kisah budak ni...semcm alim tapi poyo...junior ni gak yg byk beri nasihat tapi....tup3....mesej ngan dak perempuann gak.......cisssssssssssss...yg puteh menjadi kelam jika dinodai...(mungkin dia ada masalah peribadi,aku tetap cuba bersangka baik)

caritera yg setrosnya,berkenan sowang member aku ni yg mengambil course law.aku tengok die ni bese2 je,bukan ah tudung labuh pun(senanyer kalo labuh lagi baik,suci..),gile2 gak cam aku(tapi aku ok sikit..hoho..sowi bercanda di pagi hari).ari tu die cite ah pasal camne rommate kt kolej die yg satu jurusan dengannya bangga menjual maruah diri pada lelaki...ni pe bende ceroi punyer citer ni...astagfirullah....perempuan tu!!!dah la amik law plak!!,tapi yg membanggakan aku(sambil wat idung kembang),die sanggup tegur(adakan sesi tazkirah gitu) kat room8 die,bgs la kata aku,timbul kesedaran untuk menegur.bagus nyer member aku yg sowang ni die ade prinsip bahawa couple is nothing.bagus2 sis troskan usaha..kepada kaum hawa...disini saya menyeru bahawa jadilah seindah mawar merah berduri yg terletak di taman larangan.cantik dan memukau dilihat dari jauh,tapi jaga2,die ade duri yg bisa mempertahankan dirinya...hanya kumbang yg terpilih sahaja yg bisa menyuntingnya..

CERITE YG barangkali ku kira yg terakir...adalah kain puteh yg dijaga walaupun kekadang tumpahan minyak atau dakwat bisa mengotorkannya.iaini org yg baik dan cuba tok bermujahadah tok tros jadi baik...sebenarnya tadi aku tertoleh2 kat blog seorg member nih...aku cube menyelami rintihan batinnya melalui penulisannya.subhanallah...kuatnya dia...mungkin aku x setabahnya kalau aku diuji sepertinya...persoalannyer?aku berada di golongan yg mana?adakah kain yg sentiasa puteh?ataupun yg putih sudah jadi hitam?lantaran itu,bagaimana pula anda?

2 comments:

HANISAH said...

Saya kenalkah rakan anda yang mengambil law itu? Hmm :-)

Anonymous said...

sapa yg mngatakan kemurkaan Allah ke atas antum.. ada kh dia mlaikat or wali smpai layak brkta bgitu.. berkata ikut sdap mlut je.. tu ha smpai main msg dgn pmpn tu.. x mndtngkn kmurkaaan ke??