revolutionalists

1/8/10

yg terdalam+20an



''tanggungjawab semakin besar,sebesar pokok aku peluk nih''


''tak nak,tak nak,tok se,tok se(dialek klate)''begitulah reaksi aku apabila EN.2010 Menarik aku ke gerbang tahunnya...lantas dengan kejamnya EN.2010 menendang makcik2009 ke dalam tong sampah masa.(apa lah aku merepek pagi2)

gedebuk!(bunyi aku jatuh kedalam time machine)
2010...fuyooo...alhamdulillah..nak percaya pun susah...kini aku memegang title jejaka awal 20.angka 19 seperti terbuang begitu.(x sampai pun lag tarikh lahir).''semakin meningkatnya umur,semakin besar tanggungjawab''...aduyai,banyak hendak difikir...dah la aku baru jek gune MR.BRAIN aritu tok jawab UPS2(ujian pertengahn semester)....zing3(bunyi impulse dipindahkan antara synaptic knob dengan jirannya)

anyway,aku berpesan kepada diri kaum muslimin dan muslimat(dah mcm iklan nk buke pose plak)..supaya berterusan dalam menimba,meraih,memetik,memeluk,menjunjung ilmu,dan disematkan kedalam dada....agar dapat diterjemahkan dalam sekola kehidupan ini.hanya ilmu yang digandingkan dengan pola pemikiran islamiyah yg bisa menerajui zaman..(ayat cam poyo pun ade)

p/s:mr sam berada di JAY BEE,kalo de pepe prog yg bleh aku join...jgn lupe roger aku k.salam

6 comments:

AKiM said...

huish.... dah citer psal time machine lah plak gagagagaga

S.A.M said...

haha...maklum ah cite2 nak jadi inventor tu cukup tinggi...hehe

+akufobia+ said...

omen.ada rupa sainstis.(macam mana eja ni.aa.)

S.A.M said...

eh...ade acap...hehe

Redha1989 said...

umo 20 mmg camtu..aq dah lalui cabaran umo yg tak berhenti2 menaik (ada tanda jerawat sakan ak kot wekeke).. alah ko jgn riso, umo 20 bkn nyer apa..ko nak kawin awal ke?? (haish lama benor ak tak cakap karut kat masros huhu..apapun, good luck 4 ur life..

p/s : umor ak akn cecah 21 x lame agi..still abg ko..kahkahkah

S.A.M said...

haha...ok2...memang aq sentiasa lebh muda dari ko...hahaha.thanks broooooooooooooooo