revolutionalists

9/23/09

raya yg mencanak

MySpace
walaupun ari ni ari raye ke-4..namun spirit untuk men'story'kan tentang ape yg sudah, cukup teguh seteguh bangunan lego yg dibina oleh anak kecil.....


....alhamdulillah,inilah benda pertama yg aku nampak sebaik sahaja mendarat di umah atuks ku ini....no flat yg memang agak ginjal..atau dalam bahasa yahudinya ganjil.end.nak kata meriah sangat pun tak de ah.sempoi2 je raye tahun ni maklum ah aku dan adik beradik ku beraya sambil bertemankan buku2 study....arghhhh..mid-sem exam,spm(Saya Pandai Math) dan pmr(Pinggan Meggi Rosak)



-satu famili,satu malaysia-

RAYE KE-2

aku ingatkan my abah guwau2 je nak beraya kat sungai tetapi inilah yg terjadi saksikan:


-the legend of jeep...charokee-



-my abah yg sibuk men'casting' sebarau mengunakkan rapala,not kepala-



-setelah bohsan melayan(menunggu) my abah menjenguk ikannya...inilah aku dengan aksi monkey magic flying buster.......wooo-


-after that,we continue our journey...passing through this freaking muddy path,walaupun sukar,hati tetap ditabahkan...go2 power rangers-


-wow,port baik,let's me try...peh,dah bape taun tak pegang rod pancing ni..biasenye pegang gak,tapi glass rod dalam lab la-


-ikan yg bersaiz tapak tangan adik jiran aku...mungkin usienya mencecah darjah 1-



-ade juga ye yg nak meng'karen/current' ikan...ish3.....-



-tak cukup dengan aksi karen mengkaren,kini bertukar kepada aksi jala manjala..sape lagi punye this kerja kalo bukan my abah yg doing it-



-dari kiri muna,figura,aro ...naseb baik baju aku x jatuh ditiup angin kencang-


-menggunakan sungai dengan semaksima yg mungkin...basuh gigi kereta-

then setelah penat bermain2,kami pun pulang...alhamdulillah-

RAYA KE-3
-TRIP KE KUALA LIPIS-

-hubungiku jikalau terdapat sebarang masalah..0137190412-


-masjid yg masih digunakan lagi walaupun sudah mencecah usia ratusan tahun...sungguh agung karya ini...thanks-

RAYA KE-4
perjalanan dari perak ke jb mengambil masa lebih kuwang 7-8 jam menggunakan lebuh raya...dan akhirnya sampai jua ke destini yg terchenta...taman mutiara rini atau lebih mesranya dipanggil taman bebola naga(dragon ball)..haha...x lawakk..penat gak aku bercengkam mata menulis article ni tapi alhamdulillah menulis itu satu kepuasan buatku......MySpace

4 comments:

+akufobia+ said...

tak pernah nampak pun kia sorento ni.siapa punya?rembat mana?baru ke?ayat nta beli untuk nta?sempoi je raya korangkan.best duh.nak gak merasa macam tu kan.hehe.gambar raya.sahsah markas PAS.dush.

Anonymous said...

kete lame tu....bukan rembat..tapi rempit..h0h0..umah tu memang tercipta tuk di cat ijau...bukan markas pas..tapi rumah owg fanatik pas-man rose

+akufobia+ said...

oo.ye ke?laa.tunjuk ajar ku sifu.okokok.kereta lama?macam belum pernah nampak kat rumah nta.

Redha1989 said...

0199999999 baru btol manros aduh..