revolutionalists

10/23/09

BuNKfACE



.....apakah perasaan anda apabila anda dikaitkan dengan mana2 artis..lebih2 berkenaan artis yg sedang melotop...?gumbira?suka?kucewa?ataupun tiada perasaan utk menilai?jom ikuti kisah dibawah:

...nenoneno!(BUNYI HP AQ)...''eh mamat mane plak kol ni''-keluhku.
''ha elo...ha..owh..yeke?k2''responku pantas

pantas aku mengenakan pakaian,gosok gigi skit(ingat2 lupe),mandi?(oh,sorry,i won't to do so)dan terus menunggu ketibaan chaq(name samaran tuk anas),pagi yg hening ditambah dengan air-cond chaq yg baru di'install'(boleh kot gune word ni) ke dalam evo kancil,menyebabkan tubuh mungilku mengeletar atas tindak balas thermostat in hypothalamus yg meng'active'kan warming mechanism,menyebabkan tulangku mengeletar untuk generate m0re heat.fuhhh.ok tu pasal kete chaq.

...pagi tu aku ade misi yg agak berat iaitu mengendalikan PROGRAM ABJZ(anda bijak jauhi zina)

kalo dicermin diri kembali,rasanya aku tidak layak untuk mengendalikan program ni,tapi atas dasar untuk baiki diri sambil mengajak org laen ke arah baik,aku teruskan jua.tekad dibulatkan,mata ditajamkan,memberanikan diri memperkenalkan siapakah aku.tetiba terdengar panggilan'bunkface,bunkface!''-laung beberapa pelajar sekola tersebut.aik..siapakah gerangan bunkface tu?(buat2 tak tau sebentar),takpe la labu,bunkface pun bunkface ah.bagi mereka yg first tyme dengar name ni,bunkface adalah indie band yg dipelopori 0leh 3 anak muda(paan,sam dan farouq).


aku bukan nak poyo atau sebagainya tapi di kolej aku pun begitu jua.''ko tau x muka ko macam sape?''-duga memberku...''entah''-aku menjawab spontan
''ko mirip cam ahli bunkface''-beritahu memberku itu
''owh''aku menbalas.sekali lagi spontan dan slumber

kenapa x diorang cop muka aku cam dollah badawi ke,anwar ibrahim ke,takpun tok guru nik aziz?haha...(sekali sekala terlintas benda nonsense camni).nway,bersyukur dengan wajah yg ade k.kalo hensem sangat,ramai yg cuba m'dekati.kalo kaya,ramai pula yg kaki ampu.so jadilah org yg kurang dikenali tetapi bermanfaat untuk diri,lebih2 masyarakat sekeliling(dah macam khutbah plak)

ok2..back to differ,ABJZ adalah suatu program pendedahan tentang cinta,sex,kesan,remaja,dan berbagai lagi diselangi dengan klip video dan lagu yg menarik.figura,hasif,anas,aslam,dan yob,kami berlima yg menghandle ni sume,walaupun begitu sumenya berjalan lancar.(aku ingatkan ade la mc2 or pc2 ke,takpun akhawat..sob3).aku agak terkezut apabila chaq dapat menarik perhatian pelajar malah kami pun turut terhibur dengan adegan lawaknya.cayalah BRO.aku harap program ni dapat memberi sedikit sebanyak impak untuk AKU dan MEREKA berubah ke arah yg lebih baik.huhu

4 comments:

kakibelog said...

hahah~~ ghupe bro mmg serupe lah.
ape2 pon teringin nak join ABJZ tue. (T_T)

figura_puteh said...

ai...cam nak menganjing aku je.h0h0.owh.pasal ABJZ tu kalo x silap kt perak ade..kalo ade pepe.nanti aku gtau k

eis said...

haha...
nk menyibuk gk kt sni...
dh lme dh sbnrnye aq nk ckp bnd yg sme kt ko tp xt'ckp2 lg.
tetibe dy leh post plak kt blog dy.
mmg gelak besar la aq..
hahaha..
btol, aq pn setuju dgn pe yg org tue gtau.
mmg sgt serupa!
lg2 due2 kurus nk mati.
hahaha..

p/s:jgn amek ati.gurau2 je.tp serius, mmg ade keirasan!

figura_puteh said...

x dak hal la sis...bersyukur dgn ape yg ade..sume tu ade kelebihan,yg kurus senang nk mencilok,yg besar senang tok owg len bernaung di blknnyer tok dijadikan payung...muahahaha