revolutionalists

10/28/09

charger


....salam alaik....h0h0...sudah 2 ari ku tidak membiarkan jariku menari diatas papan kekunci laptop(lebh kuang ah)...malam ni terasa ringan jek nak tulis...tulis skit la eh sebolom tido..


7.30pm tadi,usROh(semcm mjls ilmu,tmpt cas iman) yg dikemudi oleh YOB(name org la,more specific dia la naqib kitaowg,cam kapten lak),kami:chaq,figura,anas(dak U SUNWAY) menjadi anak kapal dalam membincangkan beberapa isu2 yg berkaitan dengan surah al-baqaroh,sirah pasal ikrimah,dan byk lagi(dah mcm hadiah menarik untuk dimenangi plak kan..h0kh0ok)

apa yg aku,saya,ana masih ingat lagi adalah yg berkaitan dengan surah2,ayat17.(2:17) berkenaan dengan bagaimana org yg telah ditunjukkan jalan kebenaran tetapi masih ignore akannya.bleh direlatekan dengan ayat tersebut yg berbunyi(tertulis sebenarnya):

''perumpamaan mereka adalah seperti org yg menyalakan api,maka setelah api itu menerangi sekelilingnya ALLAH hilangkan cahaya(yg menyinari) mereka,dan membiarkan mereka dalam kegelapan,tidak dapat melihat''

wahhhhh.....kepala ku seperti ditembak bullet bersaiz 25 inci.sebak,sedih..dan gumbira pon ade.kalo nk direlatekan dengan diri ini,rasanya(rasenyer la) pernah terima hidayah sekejap DI SEKOLAH HIDAYAH dulu,tapi...ntah la.ustaz ada tinggalkan amanah untuk membawa misi dakwah ini,mentarbiah diri dan org laen,tapi entahlah.semcam nk lari dari itu sume pun ade.''ISLAM AGAMA YG MULIA,DAN LAYAK DIPIMPIN OLEH ORG2 MULIA SAHAJA''....so aku?????????????

bak kata sowang member baik aku nih''lek ah man,kalo ko pikir sgt hal ni,takut tak kemana(manusia takut tok wt perubahan,just sampai line perubahan,baru jejakkan satu kaki,rasa dah give up dah),yg perlu kita wat skunk adalah perubahan skit,tetapi istiqomah.baiki diri dan serulah pada yg len''

owh...thanks bangat..baru tenang ckit hati nk tido(bukan hati nk tido,tapi aku yg nk tido)

3 comments:

putera said...

teruskan istiqamah dlm perubahan!

AmirSyafiq said...

msj dlm gmbr tu smart, terkedu ana dibuatny

S.A.M said...

hehe...yeye jek...huhu...bgs la