revolutionalists

5/13/10

lebih dari pelancong(^^,)~








hari makin suram,tubuh pasti makin lesu,bagaikan menanti hujan,dimusim kering dahulu.....romantik by hujan.end



jauh perjalanan,luas pemandangan....ijinkan ak modify ckit this idiom turned to be jauh perjalanan,luas pula poket yg digunakan..dalam erti kata laen...fulus(dollar).



niat dihati ingin meneruskan tradisi tidur selepas subuh..tetapi apabila cuping menerima gelombang bunyi lantas ditukarkan dalam bentuk yg lebih mudah untuk difahami...'KL'...wah....dalam keadaan minda yg separa sedar ditambah muka tembok yg aku sudah bina hampir 2 tahun lepas...lantas aku halo2 sama hasif...bagaikan bulan jatuh keriba...dia mengalu-alukan kedatangan ku(dah mcm VVIP ketika itu.cis)...



perjalanan yg mengambil masa hampir 4 jam(memang slow btol that pakcik drive..)..ke nilai,LCCT...semacam lapangan terbang.sebenarnya perjalanan ku ke KL or SOMEwhere NEARBY TO selangor adalah untuk menghantar rombongan ikhwah dan akhawat dari indonesia setelah melakukan beberapa siri lawatan sekitar KL dan johor selain merapatkan silaturahim dan belajar budaya malaysia sekian kalinya...








setelah penat bergambar dan bertukar address FB...kami(hasif and i) menaiki bas dari that airport ke nilai...




...salah satu adegen panas didalam bas ini ketika mana driver tu suruh kami bayar..then kami just keluarkan duit..dan dek kerana terlalu penat..kami just tunggu sehingga die datang..hampir terkejut apabila dia merentap duit kami dan memulakan sesi membebel yg banyak dipelopori oleh golongan cikgu2.memang kalo ikutkan hati nk jek ak sound plus bantai..tapi oleh kerana memikirkan impact yg bakal berlaku.terpakse dipendamkan(takpe...skali lagi jumpe PCik tu..siap..last warning,mungkin ak akan menurunkan tandatgn atau seni dikerusi2 bas tu..)



...pakcik sengal menurunkan kami di terminal nilai..dari situ kami membeli train.erk..maksudnyer ticket...dan satu suasana yg mengagumkan ak(padahal excited plus pening pale) coz ramai gile dak perempuan yg bertudung *****...fuhhh..seram beb.end..then sampai ketika hasif bertanya''man mane tiket?''asked hasif...sambil mengelabahkan diri plus menyelongkar beg atau poket..akhirnya tidak ketemu..''habislah..kalo ilang x leh balik''getus ku...cube anda bygkan..poketku yg ketika itu bersisa 50 rnggit..memang leh byg ah kalo kena ganti..elak die suruh ak keje situ jek..tapi akhirnya terjumpe jue di dalam dompet.fuh3..alhamdulillah




...sampai sahaja di seremban..kami take a cab..head on to terminal 2...sampai kat sana..kami take a tea break dgn membalun ayam2 kt MERRYBROWN...tapi still lapar..then akhirnya sampailah jasad kami di JAYbee..(dalam bas tadi LAYAN movie TAKEN..peh...mashukkk)..thanks hasif 4 spending a lot of cash for me...hehe...

4 comments:

Hasif Al-Mujahid said...

Menarik :)
hehe.

Nanti ade kesempatan lagi. kite jalan2 KL pulak. baru masyuk. tidur sane. ngeh3

sam_senpai said...

wah...ni yg best nih...kalo camtu berKAMPUNG tros ah kat sane..hik3

faareast said...

shah alam x nk lawat plak.. tau la x sudi

sam_senpai said...

memang x sudi ponnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn..ahaha