revolutionalists

5/30/10

superb military training...

-M.U.k.h.A.YA.M








....uuuwaaaaahhhh(bunyi menguap serba serbi selepas terjaga dari lena).kepenatan melilit sekujur tubuh.masih terpunduk lemah di depan laptop.kepala mash berat.otak membeku kehairanan.beberapa kali meraih memori berkisarkan suasana sepanjang 3 hari menjalani MUKHAYAM/perkhemahan ala ketenteraan(sikit la).ada yg best untuk diSTORY,ada yg remeh untuk dilayani..anyway..terimalah

malam pertama/28.5
-usroh(8 p.m)




-ice breaking(wat bulatan..wat taaruf(berkenalan) secara berantai..sebelum meng'introduce' diri sendiri,kita kena sebut nama org sebelumnya.bukan satu.malah banyak satu(bermakna ramai).peh.memang x leh byg kalo anda jad org terakhir.nak sebut satu2 tu mcm nk hafal s0klan sejarah.end
-makan2 di nOor.(2 a.m).mata ke perut?mata semakin kuyu..namun perut lagi lapar.layan perut dulu la.maka noor yg disinggahi.aku,selam,basyir,acap,plus amran.sempat agi acap bermesra dgn pekerja yg botak ala2 joe flizzow



-qiam plus download google earth software

~pagi sabtu/29.5 ~
- bgn of course

-sarap sat di restoran celah2 bangunan

-kembara mencari checkpoint mengunakan google earth.(ramai akhawat complain x jumpe)

-lapor diri kpd komander hafiz

-pasang khemah







~pagi yg meninggi sedikit~


kami diberi 4 tasks..yg every single of trainers kena menjalaninya..termasuklah seat up,push up,long jump and beap test.penat yg tak terhingga.terutamanya ak yg jarang sekali wat regangan(dok umah,wat regangan atas katil jek) mengalami sakit otot dibahagian otak kiri..eh silap..maksudnya otot dibahagian belakang pubic bone.dan beberapa aksi katak yg aku tonjolkan semasa long jump.


then...after having some trainings..we are given the next task..trekking ma.wah.sungguh bernas idea ni.membunuh diri secara perlahan2.letih yg masih tersisa ditambah lagi dgn trekking sejauh 6 km plus2 memang terasa nk tercabut patella.



jalan punya jalan.namun sekeping kertas checkpoint pun x ketemu.yg jumpe hanya kedai.ada ahli kump ku yg terdiri dari golongan veteran.mereka membeli bekal seolah mahu berpindah dan tinggal terus dihutan.hi3.LAWAK yg secara diam.so..ak pun ketawa secara diam jugak la.dalm ketawa2 tu ak diuji.camera yg selama ini berkhidmat almost6 years rosak.merajuk barangkali.cis.so gambar sampai sin jela.huhu.dan apabila kump yg laen sampai dikedai tu.mereka menunjukan kepingan kertas berupa checkpoint kepada kami.atas dasar tercabar dek kerana darah muda.maka asim bersama acap meminjam motor sumone.then memecut tok cari checkpt yg sudah tertnggal jauh kebelakang.masuk air.keluar air.wow.teramat gatal nan busuk.tahniah guys

~petang itu/hari sabtu ~


-rentas obstacles.titi sana.titi sini.naik sana.lompat sana dan sini.dan apabila tiba di satu tali yg merentas air.maka kami dikhandaki menyeimbgkan dgn berpaut pada tali diatas dan satu tali lagi untuk memijak.maka semangatku goyah.lantaran hampir kesemua pesrta jatuh kedalmnya.ditambah dgn beberapa pak ciks yg saiko maiko menyebabkan ku 2 kali jatuh.best2.leh mandi.ada yg jatuh kepala,kaki terangkat,ada yg macam nk solat.kejap rukuk kejap iktidal.kejap rukuk balik dan sujud(jatuh) dgn sopannya(ammar salleh).wahaha.end


~malam tu~


-persembahan kump.ada yg seyes plus bersemangat.ada yg lawak.thumbs up to ama(ama lagi.cis.huhu).lawak gile.sakit ulu hati ak dek kerana getaran badan yg susah d'kawal lantaran terlalu lawak.furthermore(dah mcm wat krgn lak),pc hussein bagi komen dan kritik.sajak mustilah serius dan bersuara lantang.pc,anda memang betul.kami mengangguk setuju


~malam sikit(10.30 mlm) ~


-wisel berbunyi,siran berdetum dentam(men bubuh jek ayat nih).kami terpaksa berkumpul disekian kalinya untuk aktiviti malam.seyes ak cakap.best tahap mee meggi.aktiviti SCRAMBLER(konsep meredah tanpa memikirkan masa hadapan).gelap gelita ketika itu ditambah dgn limpahan cahaya bulan penuh.ak bersama kawan baikku saiful islam(s.i) ditugaskan untuk merempuh satu laluan(padahal x de pun laluan) untuk sampai ditepi sungai.memang sejuk plus seram.bayangkan dah la gelap.fikiran pun fikir yg bukan2.jalan punya jalan punya jalan.tetiba selam(s.i) menyerahkan kayu kepadaku(kayu untuk treeking).ak pun grab jela.tebas sana tebas sini(ak rasa semacm tertebas kepala sumthg pun ade..huhu).dan akhirnya buntu.mane jalan nih?(tanya selam,de ckp mane2 la.die pun buntu).dah la terkena duri plus kena sengat.jatuh tu x yah cakp la.ak takut satu jek.elak terpijak sarang tebuan tanah takpun jumpe VAVI..(babi)..bukan MYVI ma.atas sedikit keberanian yg diraih akhirnya kami tiba jua.dan tetiba selam ckp yg bibir dia kena sengat.dia berasa pening2 dan x leh fikr.sebab tu die bg ak kayu kat dalam hutan tadi.owh.dah faham.cian selam.nway..nta terlalu berani..ana berani sikit jek.end


~pagi yg hening/30.5 ~


-terbangun untuk qiam.lantaran terlalu penat kami menyambung kembali tdo didlm kereta pula.ahaha.ak dan acap.
-then pagi tu dgr sikit tazkirah dari ama(ama lagi.huhu..best2)
-after that,kami wat senaman ringkas
-closing tu,ade sedikit ceramah yg disampaikan oleh ustaz ajmain(talhah pun dtg)
-then,ayah yeop bgi sedikit cenderahati pada kami,then,salam2 ngan sume org,peluk2.cium sikit2.ahahah
-balik,ak drive walaupun dalam keadaan mengantuk gile vavi..wa x leh handle


semoge muhayam kali ini bermanfaat buatku,kengkawan..dan kelangsungan ummah..sihat jasmani,indahlah hidup ini..wallahualam


~seNPai and the crews

6 comments:

PenyuSelatan said...

mantap man..he3..truskn usaha mu mnjadi pndkwah yg mmecah tradisi.. eh mcm ayat imam muda lak..ha3

sam_senpai said...

ahahaha..aku ada dalam medan ini,karana kamu ada.hehe..thanks bro.

Ahmad said...

haha lawak...kantoi tido dlm keta time qiam...ana nmpk...hahaha....best doh beli supply byk2 kat kedai tu..haha...

sam_senpai said...

ahaha....yeke?hehe...kite simpan rahsie nih tau..(dah tak rahsie agi senanyer).ahaha...beli supply cam nk pindah

faareast said...

owh.. ptt la kejut qiam xnk bangun... hohoho...

sam_senpai said...

ahaha.x sengaja.TERpenat