revolutionalists

12/28/10

edisi bujang(siri 1)

''cuma pinggan mangkuk,heater,rice cooker,yg tu pun dah cukup,kalau nk topup lg ok je,hehe''~seloroh my future roomate...bujanger(er menunjukkan si penduduk didlamnya!)

wah!wah!wah!teruja tahap memerang la kawan.dah nak dok umah sewa meh!.dahulu cita2 nk jadi bujanger ni ketika berumur 13 tahun(main petik jek.thehee).masakan tidak teruja..disini mereka(old timer bujanger) mengukir berbagai-bagai pengalaman manis2 masam gitu.masak nasi sampai hangus(bunyi macam tournament la!),belajar buat kek sampai ke subuh,cat rumah dengan muka bangga,masak air panas untuk dibuat mandi pagi,tayang movie sambil makan mee meggi dan yg paling adventure.manage diri sendiri.fuh3.

bila dah duduk luaq nih,masa nih baru terpikir nk wat list untuk calculate duet minyak ron95.bajet 2011 barangkali.KONONNYA mahu berjimat untuk membina masjid dikemudian waktu katanya(eh...eh...eh...double meaning tuh!b0000).dan disini aku cuba untuk menyelami watak2 untuk menjadi student plus bujanger yg tabah seperti abdullah azzam,mas fahri yg aku tergila2 apabila melihat mereka di lakon layar(cakap movie sudah!!ketika cinta bertasbih dan ayat2 cinta).

kemungkinan besar ini post terakhirku yg aku tulis dari skudai,jb.bukan bermaksud menyimpul mati penulisanku.cuma....untuk konsisten menulis di U bagaikan pungguk rindukan sang bulan...
Pesanan ringkas:
  1. doakan aku jadi manusia disana nanti
  2. maaf kerana cerpen ku yg lepas2 tergantung buat seketika ini
  3. doakan ku dapat jodoh yg best2!
~berkemas2 untuk balik kepuncak alam~si botak

6 comments:

~RisHa~ said...

point ketiga! semoga dapat jodoh cepat!
oit! belajar abeskan dulu!
hehehee..:)

-[miracle]- said...

all the best then :))

+akufobia+ said...

kena ke ada pasal jodoh tu?haha.miang.

Redha1989 said...

post tu mcm la man nk gi sesuatu tmpat jek. gi mane man pasnie? smbung blajar kat ner? maklum la kite lame x brtegur sapa.. huhu ^_^

sam_senpai said...

to kak risha:insyaallah kak..pembakar semangt kata pakcik sebolah umah eden...cewah!
tpmiracle:yeah!tq sis
to acap:ala...dude..miang itu fitrah!!haa!apakah?hu3
to redha:balik selangor jek.l...hu3...uitm puncak alam...tau x kat ne?

KimiCnoL said...

good luck..hehe

JOM BACE ENTRY BARU =)
"1.khairul fahmi vs nora danish vs julia perez"